Velkommen til Yoga Summer Camp 2022

Nyhet!

GinasYoga arrangerer for første gang 


Yoga Summer Camp for barn
fra 1. til 5. klasse.


Yoga Camp er 4 dager med yoga, lek og akrobatikk. Her kan barna få utforske litt hva de kan gjøre med kroppene sine, hva det vil si og stole på seg selv og andre. Vi vil berøre teamer som vennskap, tillit og selvbilde hvor vi indirekte og direkte jobber med måten barna ser på seg selv og andre. Dette er 4 magiske dager fylt med positivitet og glede for både store og små.Uke 26
27. - 30. juni


Elever fra 1. - 3. klasse

(skoleåret 21/22)

Uke 32
08. - 11. august


Elever fra 3. - 5. klasse
(skoleåret 21/22)

Barneyoga - Hva er det?

Barneyoga er ulikt yoga for voksne og er en aktivitet fylt med latter, lek og moro. Her jobber vi med barnas mobilitet, styrke, kroppskontroll, konsentrasjon og kroppsbeherskelse, samtidig som vi beveger oss til musikk, ler og slipper oss løs.


Barneyoga er prestasjons -/ og konkurransefritt, så her ønskes jenter og gutter velkommen akkurat som de er med de ferdighetene de har. Det kreves ingen forkunnskaper i yoga, akrobatikk eller lignende aktiviteter, og det spiller ingen rolle om barna kan ta seg selv på tærne, slå hjul eller balansere på ett ben.


Alle gjør yoga med den kroppen og de ferdighetene man har.


Alle kan gjøre yoga, og det går ikke an å gjøre yoga bedre enn andre. Yoga gjøres med den kroppen og de ferdigheten man har. Målet med enhver yogaklasse for barn er følelsen barna står igjen med i slutten av timen. Dette skal være en mestringsfølelse og en god følelse i kroppen.  Barneyoga er aktiviteten for de barna som elsker å ha det gøy og for de som ønsker å ha det bra med seg selv.


Det kreves ingen forkunnskaper for å delta!

I dag opplever mange barn å leve i en hektisk hverdag med mange krav til prestasjoner, forventninger, press og stress.
De skal presere på skolen, idrettsareanaer og blandt venner. Samtidig skal de tilfredsstille forventningene til oss foreldre. Barn har ikke stress på samme måte som oss voksne, men forskning viser at barn i dag føler seg stresset. Gjennom barneyoga lærer barna hvordan man kan få utløp for stress i kroppen, styrke muskulatur, holde fokus og forbedre konsentrasjon – alt dette gjennom yoga tilpasset barn gjennom lek og øvelser.

Gjennom yoga får både barn og voksne mer kontakt med seg selv, sine verdier og holdninger. 


De lærer gode verktøy de kan benytte i hverdagen når de på skolen eller i fritiden kjenner at de trenger å få kontakt med hvem de "er" og hvordan de ønsker å leve livet.

Praktisk Informasjon


Påmelding:

Du kan melde deg på ved å sende mail til yogacamp@ginasyoga.no, fylle ut kontaktskjemaet som ligger lenger ned på siden, eller du kan klikke på påmeldingsknappene på denne siden.


Lærere og elever:

Yoga Summer Camp ledes av Gina Kverneng, men hver dag vil det i tillegg være en yogalærer/assistent.

Det er plass til 16 barn pr. uke, og det er førstemann til mølla prinsippet som gjelder. 


Priser:


Early Bird*: For påmelding innen 15. mai, kr. 1750.- pr barn


Vanlig pris*: For påmelding etter 15. mai, kr. 1950,- pr barn


Søskenrabatt: Kr. 200,- avslag på ovennevnte pris.


Prisen inkluderer 4 dager fulle med yoga, akrobatikk og lek på Haga Samfundshus i regi av GinasYoga. Det blir servert lunsj og et mellommåltid med frukt og grønnsaker.  (Vi har dessverre ikke anledning til å ta hensyn til mange forskjellige allergier, men ta kontakt for å se hva vi kan bidra med.)


*Påmeldingen er bindende, med unntak nevnt under avbestillings-/avlysningsreglene her.

PÅMELDING

Påmelding kan skje på flere måter:


  1. Du kan kjøpe plass direkte i nettbutikken.
  2. Trykke på en av påmeldings-knappene på denne siden.
  3. Fylle ut skjemaet i bunnen av siden her.


Når du har mottatt en bekreftelse av oss, har barnet ditt sikret seg en plass. Hvis du ikke har kjøpt plass via nettbutikken vil du motta en faktura på e-post. Trenger du lenger betalingsfrist eller en betalingsplan er dette mulig. Gi isåfall beskjed om dette ved påmelding.


Det er kun plass til 16 elever per uke og førstemann-til-mølla prinsippet gjelder. Påmeldingen er bindene.


Unntak til bindene påmelding er fravær grunnet alvorlig lege – eller sykehusbesøk, fravær grunnet covid-tiltak, eller fravær grunnet alvorlig hendelser i familien. Disse unntakene gjelder kun før uken har startet. Etter oppstart vil ikke beløpet bli delvis eller fullstendig refundert grunnet fravær.


Les mer om avbestillingregler her:

Timeplan

Mandag - torsdag

08.30 - 09.00: Oppmøte

Alle barna ønskes hertelig velkommen til en dag fylt med yoga, akrobatikk og moro!


Det er tradisjon i yoga at alle hjelper til, så barna vil selv få være med å legge ut yogamatter og utstyret som skal brukes iløpet av dagen.

09.00 - 11.15: Solhilsen og yoga-lek

Vi begynner dagen med å hilse på hverandre med en samlingsstund.

Deretter gjør vi barneyogas versjon av solhilsen, den tradisjonelle måten å begynne enhver yogatime på, før vi har bli-kjent leker.


Deretter vil vil ha ulike leker hvor barna får varmet opp kroppene sine, før vi tar dem med på dagens yogatime. Temaet for timen vil variere hver dag!

11.15 - 12.15: Lunsj

Vi kjøper inn ingredienser slik at vi sammen lager en næringsrik lunsj. Maten lages etter inspirasjon fra ernæringsrådgiver Sprudlende sunn. Monsterpannekaker, havrekjeks, tomatsuppe m.m.


Barna vil få inspirasjon til å spise næringsrik mat som gir energi hele dagen!


Send med barna en vannflaske. Dersom det er fint vær og temperaturen tillater det går vi ut og spiser lunsj, så send med klær etter vær. 

12.15 - 13.15: PartnerYoga og acrobatikk 

Acro Yoga kombinerer akrobatikk og partneryoga der barna skal få lære seg ulike posisjoner i par, i grupper på tre, og med hele gruppen. 


I tillegg skal vi lære barna tradisjonelle arm-balanser, opp-ned posisjoner og annen akrobatikk – den perfekte aktivitet for å utvikle barnas kroppskontroll og kroppsbeherskelse.

13.15 - 14.00: Verksted + frukt og grønt pause 

Vi handler inn frukt og grønt, og lar barna hjelpe oss med forberedelsen av dette mellom-måltidet. Det vil være rikelig med både smaker, farger og favoritter på vårt fruktfat!Verkstedsaktiviteter kan være matlaging eller andre kreative aktiviteter.

14.00 - 15.30: Avspenning og Savasana

Barneyoga byr på mange kreative, aktive og morsomme leker som vi skal kose oss med. Etter en innholdsrik dag er en stor og viktig del av barneyoga at vi skal roe ned.


Vi leker et par rolig leker før vi mot slutten av dagen legger oss ned i hvileposisjonen savasana og utforsker avspenning og indre ro på barnas premisser.

15.30 - 16.00: Hentetid 

Når barna har fått oppleve en lenger hvilestund, ønsker vi å holde denne roen hos barna så lenge som mulig. Mens barna blir hentet kommer vi til å ha tegnestund og frilek, og ellers la barna få leke seg med de øvelsene vi har lært den dagen.


Det forventes at barna bidrar med vasking og rydding av matter, og rydding av leker da dette er en viktig del av yogaens filosofi.

Timeplanen tilpasses barnegruppen.


Vi gjør oppmerksom på forbehold om endringer i timeplanen

Yogalærer// Barneyoga

Gina Kverneng

Etter noen år som yogalærer for voksne fikk jeg for meg at yoga også måtte være fantastisk for barn. 


Dagens barn og unge står overfor mange krav og forventninger. Hverdagene er stapp fulle av aktiviteter og høyt tempo, for ikke å snakke om kroppspress og karakterpress.


Yoga er en arena fri for konkuranse og presasjoner. Her jobber vi meg barnets eget selvbilde, selvtillit og mestringsfølelse, dette er noe av det i jobber bevisst med i hver yogatime. Det er viktig at alle barna føler seg sett og at de blir møtt der de er.


Jeg har gjennomført barneyogautdannelse hos Nia Lapansi, en av Norges fremste barneyogalærere med kompetanse innen psykisk helse, anatomi og pedagogikk.


Det kreves ingen forkunnskaper for å gjøre yoga – hverken for barn eller voksne! Man gjør yoga med den kroppen man har; stor, liten, stiv eller myk. Fleksibilitet, styrke og balanse kommer etterhvert som et resultat av praksisen.


Samarbeid og evnen til å heie på hverandre er en viktig del av barneyoga. Yogatimene bygger derfor mye på temaer som vennskap, tillit, mestring og inkludering.

PÅMELDING


Yoga Summer
Camp